Телефон

+359 887 42 42 41

Email

contact@mirrors-bg.com

Работно време

Пон - Съб: 10:00 - 18:00

Поради анатомичната характеристика на клепачите и по-точно изключително тънката им кожа, с времето редица фактори водят до образуване на кожна гънка в областта на горните клепачи и мастни торбички в областта на долните. В резултата на това, лицето придобива изморен вид,  погледът губи своята изразителност, а в някои случаи и това води и до поява на проблеми със зрението.

Околоочният контур е най-деликатната зона от лицето и там се наблюдават първите признаци на стареене.  Кожата в тази област е най-слабо хидратирана и съдържа по-малко мазнини и потни жлези, което я прави още по-уязвима на външни въздействия и стареене. Тя е 2 пъти по-тънка в сравнение с кожата по лицето и с напредване на възрастта изтънява още повече.

Околоочният контур е една от най-подвижните зони на лицето. Всяка мимика и напрежение оказват негативно въздействие върху еластичността и блясъка й.

Най-общо измененията в тази зона се изразяват в отпускане на кожата в областта на горния клепач, поява на бръчки тип “пачи крак”, торбички и отоци, под или около очите. Тези промени придават на лицето цялостно уморен и състарен вид.

КАКВО Е PLASMA CO2 LASER?

Апаратът е немска медицинска технология за неоперативен лифтинг, базиран на плазма-технологията.

PLASMA CO2 LASER е уред който генерира плазмен заряд и въздейства на биологичните тъкани чрез контролирани импулси.

При третиране на проблемната зона се получава сублимация на повърхностния слой на кожата, или преминаване на твърдо вещество в газ без допир.

След процедурата се появява леко изпъване, отдръпване, лифтиране на кожата, а на третираните участъци се появяват малки фини кафяви корички(крусти), разположени близо една до друга,които ще паднат между 7-10 дни.

КАФЯВИТЕ КОРИЧКИ НЕ СЕ ПИПАТ ИЛИ ОТСТРАНЯВАТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО!

След постравматичния период имаме ревитализирана, лифтирана,подмладена кожа.

ДЕЙСТВИЕ НА PLASMA CO2 LASER

Aпаратът работи в широк спектър на действие при всеки тип кожа, като дава възможност за изключителна прецизност при обработване на зоните. Техниката за блефаропластика е определена като “динамична”, тъй като не нарушава движението на клепачите по време и непосредствено след процедурата.

Процедурата  е безболезнена. Използва се локална упойка под формата на крем.
Плазмата се създава между заострения връх на устройството и кожата на пациента без тя да бъде докосвана.

Самата терапия трае около 20-30 минути. Изключително добри резултати се постигат в зоната около устата и очите – за лифтиране и отстраняване на излишната кожа на клепача – неоперативна блефаропластика или още наричана блефароплазма!

Области на приложение на PLASMA CO2 LASER

Премахва:

  • Нежелана кожа
  • неоперативна блефаропластика на горен и долен клепач – лифтинг и регенерация /отпуснати клепачи/
  • премахване на бръчки в околоочния контур тип „пачи крак“
  • премахване на фини бръчки над горната устна “баркод” и периоралната зона
  • третиране на белези, стрии
  • лифтинг на периаурикуларната зона /около ушната мида/
  • Белези от акне, келоиди

KОЙ МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ PLASMA CO2 LASER?

Процедурата е подходяща както за мъже, така и за жени, които искат да подмладят лицето си или да премахнат несъвършенствата. Предимствата са, че методът е сигурен, точен – не уврежа околните зони, не е инвазивен, бърз, с кратък период за възстановяване, без хоспитализация, без кървене.

Чрез не-хирургичната блефаропластика се избягват всички рискове, свързани с традиционната хирургическа намеса – без рязане и остраняване на излишната кожа или мастна тъкан, без модифициране на орбикуларния мускул. Процедурата е по-бърза и безопасна от традиционната блефаропластика. Тя е добра възможност и за пациенти, които не желаят да се подложат на класическа операция, а имат показания за лифтинг на клепачите. Освен всичко тя позволява извършване на допълнителна корекция след процедурата, за разлика от хирургичната блефаропластика.

РЕЗУЛТАТИ  ОТ PLASMA CO2 LASER

Промяната се забелязва една седмица след процедурата,но краният резултат е видим след 4-6 седмици.

При необходимост процедурата може да бъде повторена след три месеца.

Терапията е дълготрайна като се препоръчва подържаща процедура веднъж годишно за подържане и удължаване на резултата.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Пациентите получават лек оток и подуване в третираната област,които обикновено изчезват след няколко дни,образуват се леки кафяви коорички,които падат самостоятелно след 7-10 дни . Избягва се излагане на слънце и солариум 10 дни Слънцезащитен фактор (SPF 50) е задължителен в следващите 60 дни. При лечение на околочния контур се носят тъмни очила.

Необходимо е да се прилага лечение с антибиотична паста 7 дни.