Телефон

+359 887 42 42 41

Email

contact@mirrors-bg.com

Работно време

Пон - Съб: 10:00 - 18:00

Стресът, замърсяването, UV радиацията и неподходящата диета могат да въздействат негативно върху кожата. С напредване на възрастта кожата губи своя естествен блясък, започва появата на бръчки, текстурата й става по-груба, а тенът – неравномерен. Адекватната грижа е от съществено значение за поддържането на здрава, жизнена и млада кожа.

Микронидлинг е една от най-напредналите терапии за спомагането на кожата да подобри процеса си на естествено оздравяване. Набира огромна популярност като безопасна и ефективна терапия срещу различни кожни проблеми – белези от акне, бръчки, фини линии, хиперпигментация и пигментни петна.

Микронидлинг създава микро-канали по кожата с помощта на микро-иглите си. Този процес създава микроскопични пробиви по кожата. Така, стимулира вродената способност на тялото да се самолекува, както и образуването на колаген и еластин.

На практика, в момента в който терапията се извършва, процеса на лечение започва. Резултатите са по-устойчив дермис, както и изгладени бръчки и белези.

За разлика от някои терапии за акне или други козметични процедури, микронидлинг не разрушава горния слой на кожата. Микро каналите по кожата се заличават бързо, тъй като тялото реагира светкавично на терапията.

Болезнена ли е процедурата?
Процедурата е безболезнена ,усещането  наподобява леко пощипване

След процедурата
Повечето хора не усещат дискомфорт след терапията. Възможно е да се наблюдава зачервяване, което отминава до няколко часа. Не се препоръчва нанасянето на грим или токсични козметични продукти поне 8 часа след терапията. Също така, продукти съдържащи ретинол или гликолова/салицилова/млечна/лимонена киселина, могат да бъдат нанесени не по-рано от 24 часа след микронидлинг.

Колко често може да се извършва процедурата?

Ние препоръчваме извършването на 3-4 терапии през интервал от две седмици за достигане на максимален ефект.